Anita

Voeten, als kind vond ik ze al intrigerend. Was het de vorm, de tenen of kwam het doordat ik altijd wat aan mijn voeten had? Hoe dan ook, trokken ze steeds weer mijn aandacht. Net als de encyclopediereeks in de kast. Altijd wilde ik meer weten; waarom is iets, wat er is?

Jarenlang werkte ik in de gehandicaptenzorg. Toen ik het geluk van het moederschap mocht ervaren, stopte ik hiermee. Mijn kinderen wilde ik zelf opvoeden. Kleine kinderen worden groot, waardoor er voor mij meer ruimte ontstond. Mijn voorliefde voor voeten was er nog steeds. De eerste stap was pedicure, perfect te combineren met de opvoeding. Na een tijdje begon het te kriebelen. Ik miste als pedicure de ‘encyclopediereeks’; de diepgang. Daarnaar op zoek, leerde ik tijdens een korte cursus reflexologie iemand kennen die door een operatie incontinent was geworden. Door eerst intensief voetreflexbehandelingen te ondergaan en later twee keer per week, had diegene weer controle over de spieren. Vanaf dat moment wist ik het: dit wil ik!

Foto Anita

Alle reflexologiebehandelingen heb ik zelf ervaren tijdens de opleiding. Iedere plek in je lichaam vind je terug op je handen en voeten. In je leven maak je dingen mee en die sla je op in je lichaam, waardoor blokkades kunnen ontstaan. Tijdens de opleiding mocht ik mijn levenservaringen doorleven, mijn ballast opruimen. Of het nu gaat over rouw, misbruik of burn-out. Als ervaringsdeskundige kan ik jou beter helpen. Het is niet altijd makkelijk, maar ik ben dankbaar voor mijn levenslessen. Het heeft me gebracht waar ik nu sta!

Alle ziektes en blokkades hebben een emotie als oorzaak, dat is mijn overtuiging. Als je dat weet, besef je ook dat heel veel lichamelijke klachten opgelost kunnen worden. Als pedicure, reflexologe of coach kan ik veel behandelen, maar ik kan niet toveren. Je zult zelf ook in actie moeten komen. Als je wilt reik ik je zelfhelingsmethodes aan. Heel simpel en effectief. Daarnaast adviseer ik je iets te doen waar je ontspanning in vindt. Op die manier geef je jezelf ruimte om ervaringen te verwerken. Bij mij kan dat door middel van intuïtief beeldhouwen. Alles wat je kiest en maakt is goed. Belangrijk om te weten is dat je goed bent, zoals je bent. Wat je ook doet.

De combinatie van therapieën zijn een meerwaarde, hierdoor kan ik je op veel gebieden helpen. Wat ik belangrijk vind, is dat jij de regie houdt: jij bepaalt! Als ik jou verder kan helpen, op welke manier dan ook, geeft mij dat voldoening.

Jezelf zijn in de meest pure vorm, mooi zoals je bent! Dat is mijn hartewens.