Ommeslag

De Ommeslag is een breed georiënteerde praktijk op het gebied van voet- en handreflexologie, MIR-methode, pedicure, infrarood sauna, ontspanning en  persoonlijke ontwikkeling & -begeleiding.

Over Anita Goumans
Eigenaar Anita Goumans startte haar loopbaan in de gehandicaptenzorg. Eerst zo’n zeven jaar als groepsleidster, daarna als assistent groepscoördinator. In de periode waarin haar kinderen jong waren, zocht ze bewust naar een nieuw evenwicht in haar persoonlijke en professionele leven. Ze combineerde de zorg voor haar kinderen met vrijwilligerswerk, en volgde de HBO-opleiding Voetreflexologie en diverse vakopleidingen (NLP-Practioner en -Master, MIR-methode, Mayr-reinigingskuur). In de loop van de jaren heeft Anita zich ontwikkeld tot een brede allrounder op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en voetverzorging.

Over Ommeslag
Het oprichten van een eigen praktijk (in 2002) was het begin van veranderingen in Anita’s leven. Het echte keerpunt kwam in 2012, waarin de praktijk een eigen naam kreeg. De naam Ommeslag verwoordt dat keerpunt heel treffend. De naam sluit echter ook uitstekend aan bij Anita’s passie. Zij helpt mensen om inzicht te krijgen in zichzelf en in hun passie. Zo creëert zij ruimte voor persoonlijke groei. Hierdoor kun je een andere wending aan je leven geven (een om..slag dus) en je zet jezelf (me) in het midden. Deze tweede ‘m’ is bewust gespiegeld, om zo te kijken naar jezelf.

Mensen met speciale mogelijkheden
Anita Goumans heeft veel ervaring met het begeleiden van mensen met een psychische stoornis of lichamelijke beperking. Door te focussen op hun kwaliteiten en mogelijkheden helpt zij hen om het beste uit zichzelf te halen.

Samen met SOS Meerlo-Wanssum bouwt Anita met haar gezin op dit moment een speciale school voor dove kinderen in Jiboro (Gambia). Bij de bouw wordt voorzien in uitbreidingsmogelijkheden voor kinderen met andere beperkingen.