Referenties

Meer energie
“Ik kom al jaren in Anita’s praktijk. Eerst alleen voor de pedicure, maar inmiddels ook voor andere zaken. Zij begeleidt mij onder andere bij het gebruik van de MIR-methode. Deze zelfhelingsmethode helpt mij bijvoorbeeld om afvalstoffen af te voeren. Daardoor krijg ik meer energie en verbetert mijn weerstand. De MIR-methode is voor mij geen alternatief voor de reguliere geneeskunst, maar helpt mij wel om me beter te voelen.

Infrarood sauna
In de beginjaren maakte ik ook gebruik van haar infrarood sauna. Inmiddels heb ik er zelf een gekocht. Je merkt dat een infrarood sauna goed is voor je lichaam, het helpt om afvalstoffen te laten afvloeien. In de wintermaanden is de sauna extra fijn. De warmte blijft echt een aantal dagen in je lijf zitten. Heerlijk.”

Cliënt, die graag anoniem blijft

 

Veel kennis van autisme
“Anita verzorgt regelmatig mijn voeten. Ik vind haar heel kundig en zorgvuldig. Ze legt goed uit wat ze doet en gaat serieus in op eventuele klachten. Wat ik ook waardeer; ze neemt de tijd  voor je. Nooit heb ik het gevoel dat ze haast heeft omdat een volgende klant staat te wachten.

Ik heb een zoon met autisme en een verstandelijke beperking. Toen hij last kreeg van zijn voeten, heb ik Anita gevraagd of zij hem wilde behandelen. Ik waardeer het heel erg dat zij daarvoor openstaat. Er zijn genoeg hulpverleners die daar huiverig voor zijn…
Anita voelt mijn zoon goed aan. Omdat hij weinig prikkels kan verdragen, creëert ze een extra rustige omgeving voor hem. Ze speelt goed in op de signalen die hij geeft. Dat is knap, want hij kan verbaal niet veel aangeven. Ja, ik merk aan Bart dat hij echt graag bij haar komt.”

Nicole Snijders

 

Heerlijk verwenarrangement
“De huisarts heeft mij jaren geleden verwezen naar Anita toen een teennagel losliet. Sindsdien kom ik regelmatig in haar praktijk. Ze zorgt onder andere dat mijn kleine teennagels niet te dik worden, want daar heb ik blijkbaar aanleg voor.

Onlangs heb ik voor mijn verjaardag een cadeaubon gekregen voor een heel ‘verwenarrangement’. Eerst een pedicurebehandeling, toen de infrarood sauna en tot slot een voetreflexbehandeling. Die voetreflexbehandeling vond ik een bijzondere ervaring. Anita kon aan mijn voeten voelen dat ik bepaalde lichamelijke klachten had. Dat vond ik fijn, want toen konden we er ook over praten en heeft zij mij een aantal tips gegeven.

Het hele arrangement was zó heerlijk ontspannend. Absoluut voor herhaling vatbaar!”

Petra van Gils

 

Ideale combinatie tussen lichaam en geest
“Ik ben eigenlijk een collega van Anita, want ik werk zelf ook als voetreflextherapeut. Afgelopen jaar ben ik gestart met de NLP-opleiding. Anita combineert de voetreflextherapie al jaren met NLP en ik was nieuwsgierig naar haar aanpak en ervaringen. Ze was zo aardig die met mij te delen. Toen ik in haar praktijk kwam, voelde ik me direct op mijn gemak. De inrichting is aangenaam en Anita is prettig mens.

Het was heel interessant om als vakgenoten te praten over de combinatie tussen voetreflextherapie en NLP. De voetreflextherapie is vrij lichamelijk georiënteerd; je behandelt lichamelijke klachten via de voeten. NLP geeft meer inzicht in de psychologische achtergrond van zaken. Dat beide benaderingen elkaar uitstekend aanvullen, heb ik bij Anita ook aan den lijve mogen ervaren.”

Marion Engels

 

Toen ik wegging, liep ik op wolken!
“Ik heb diabetes. De nagels van mijn grote tenen hebben me jarenlang flinke problemen bezorgd. Elke keer groeiden ze in. Ik probeerde ze wel kort te houden, maar dat lukte niet goed. Dan ging het weer bloeden of ontsteken. De nagels werden steeds dikker en drukten tegen mijn schoen. Zeker bij het lopen was dat pijnlijk. En omdat ik beveiliger ben, loop ik heel wat af..
Op aandringen van mijn omgeving ben ik terechtgekomen bij Anita. Ik liep op wolken toen ik de eerste keer bij haar wegging. Het was heerlijk! Sindsdien kom ik er elke zes weken. Anita houdt mijn nagels kort, slijpt de zijkanten af, verwijdert eelt en masseert mijn voeten. Sinds ik bij haar kom, heb ik geen ingegroeide nagels meer gehad en heb ik nergens meer last van. Ik loop nu gerust vijf rondes!”

Jan Koppes, Tienray